Dynamics Center

START TO MOVE

Personal Training


Je eigen personal trainer

Veel mensen denken dat een personal trainer niet voor hen is weggelegd. Dat het iets is voor beroemde mensen. Dat wás ook zo, maar de persoonlijke fitnesscoach burgert steeds meer in.
Personal training is een andere groeiende trend. Een afspraak met een trainer maakt het makkelijker om je work-out te plannen en ook echt te doen. Het is bovendien gemakkelijker om je doelen te bereiken met een privé-trainer.

Wat is een personal trainer?

Een personal trainer kan je helpen om gewicht te verliezen, kracht en conditietrainingen op te zetten of om leniger te worden. Maar ook mensen die herstellen van een blessure roepen de hulp van een personal trainer in. Daarnaast is een personal trainer vaak niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon, een leraar, een bron van inspiratie en motivatie.
Praktisch gezien kun je personal trainers het best omschrijven door wat ze doen: het geven van veilige, effectieve, individuele trainingen. 

Steeds meer personal trainers ondernemen ook actie tegen burn out,  stress, roken en een slechte voedingsgewoonten en kunnen je helpen om andere slechte gewoonten af te leren. Dit noemen wij eerder wellbeing coaching, maar ook daarvoor kan je bij Dynamics terecht.

Opgepast: "Personal Trainer" is geen beschermd beroep. Iedereen kan zich dus" Personal Trainer" noemen. Er zijn allerhande opleidingen tot Personal Trainer variërend van enkele uren tot 6 maanden ... maar er zijn zelfs mensen die zich PT noemen zonder enige opleiding.
Nadine heeft bovenop haar basis als Licentiaat Lichamelijke Opvoeding, doorheen de jaren voortdurend bijscholingen gevolgd waaronder die van "Personal Trainer" bij de NASM 
(National Academy of Sports Medicine) in Nederland, een internationaal erkende opleiding die voldoet aan de Europese norm.

Voordelen

Personal training heeft vele voordelen: je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Daarnaast werkt een afspraak met een personal trainer erg motiverend. Voor mensen die terug beginnen sporten na een operatie, mensen met lichte blessures en beginnende sporters is een personal trainer ideaal: zij stelt een programma voor je samen en neemt de oefeningen met je door. Zij begeleidt je tijdens je oefeningen zodat je zeker geen verkeerde bewegingen kan maken.

Nadelen

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan Personal Training, tenzij misschien dat de prijs iets hoger ligt dan voor gewone lessen. Wat logisch is, gezien Nadine je persoonlijk begeleidt.
Omdat dit voor sommige mensen misschien toch een obstakel is en wij bij Dynamics iedereen willen helpen, bieden wij ook SMALL GROUP TRAINING.

Small Group Training

Small group training houdt het midden tussen een groepsles en personal training. Er is een beperkt aantal deelnemers en je krijgt veel meer persoonlijke aandacht. 

Hoe gaat dat precies in zijn werk zo'n Small Group Training?

We organiseren de small group training in groepjes mensen die dezelfde behoeften hebben. Bijvoorbeeld mensen die terug willen beginnen sporten na lange inactiviteit, of na een operatie, of na een blessure, maar die blessurevrij zijn. Een ander groepje vormen we met dames die extra buikspiertraining wil volgen. Nog een ander groepje met mensen die last hebben van pijn in de onderrug (veel voorkomend bij mensen met een zittend beroep).
Daarvoor maakt Nadine specifieke oefeningen die ze per klein groepje aanleert. In de Small Group Training gaat veel aandacht naar het correct uitvoeren van de oefeningen en zal Nadine ook voortdurend rondkomen om te corrigeren en meer uitleg te geven.

Wie kan zo'n Small Group Training volgen?

Iedereen die iets anders wil dan de lessen die we aanbieden, of mensen die schrik hebben dat een gewone les te hevig gaat zijn ineens, of die van de dokter de raad krijgen voorzichtig terug te beginnen. Maar ook een groepje vriendinnen die samen afspreken om extra buikspieroefeningen te gaan doen,of bootcamp te gaan doen om nog fitter te worden.
Je kan zowel individueel aangaven aan Nadine dat je behoefte hebt aan iets speciaals, als je met een groepje aanmelden. Het spreekt wel voor zich dat de Small Group Training pas kan opgestart worden vanaf een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

Geïnteresseerd?
Contacteer mij dan geheel vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.