Dynamics Center

Musical en Dance & More kampjes in juli en augustus

Mini- & Small Group Training

 

Small Group Training houdt het midden tussen een gewone groepsles en een personal training. Er is een beperkt aantal deelnemers en je krijgt veel meer persoonlijke begeleiding. Maar tegelijkertijd heb je toch het groepsgevoel. En sinds Corona weten we hoe belangrijk sociaal contact is.
Een Mini-Group Training is hetzelfde als een Small Group Training, maar dan slechts voor 2 à 3 personen. 

 

Hoe gaat de Small Group Training (SGT) precies in zijn werk?

Bij small group training zit je met een aantal mensen bij elkaar die dezelfde behoeften of doelen hebben. Voorbeelden van SGT zijn Anti-obesitas Clinic, Onco-sessies, enz. Een ander voorbeeld is mensen die terug willen beginnen sporten na lange inactiviteit, of na een operatie en revalidatie bij kiné. Nog een andere SGT kunnen we vormen met dames die extra buikspiertraining willen volgen of met mensen die last hebben van pijn in de onderrug (veel voorkomend bij mensen met een zittend beroep). 
Voor een Small Group Training wordt een specifiek aangepast programma opgesteld en gaat veel aandacht naar het correct uitvoeren van de oefeningen/bewegingen en zal Nadine ook voortdurend rondkomen om te corrigeren en meer uitleg te geven.
 

Wie kan zo'n Small Group Training volgen?

Iedereen die iets anders wil dan de lessen die we aanbieden, of mensen die schrik hebben dat een gewone les ineens te hevig gaat zijn, of die van de dokter de raad krijgen voorzichtig terug te starten met beweging. 
Je kan je zowel individueel aanmelden als met een groepje (vriendinnen bv). 

 
 

FUNCTIONELE TRAINING

In de functionele training krijg je in een kleine groep van 10 tot 14 personen alle aandacht van Nadine zodat je de oefeningen op jouw niveau en op de correcte manier uitvoert. In deze sessies doen we core training en functionele oefeningen. We gaan jouw conditie verbeteren én je spieren verstevigen. En we gaan ook werken aan stabilisatie en souplesse. 
 

Functionele training kan je volgen op zondag van 11u tot 12u en/of woensdag van 20u30 tot 21u30. De groepen worden beperkt tot max.14. 
Deze Small Group Training komt op €110 voor 10 beurten. Je krijgt een 10-beurtenkaart die 3 maanden geldig is en die je telkens laat aftekenen door Nadine.
Je gaat wel een soort engagement aan om wekelijks de les van je keuze te volgen dus of op zondag of op woensdag of beide.


We trainen normaal gezien binnen in onze zaal. Wanneer het weer warm en droog wordt, kan in groep afgesproken worden om buiten in het park te gaan trainen waar het fitnessmateriaal vervangen wordt door bomen en parkmeubilair.

 

Ben jij 55+ en kan jij je in de loop van de dag vrijmaken? Dan hebben wij een speciale sessie functional training voor jou! We hebben het "Old Star" training genoemd en ze gaat door op dinsdagvoormiddag 11u. Meer info daarover vind je HIER.

 

Nog vragen hierover? Neem contact op met Nadine via ons contactformulier of via gsm: 0475 599 805

 

 

Personal Training

 

Je eigen personal trainer

Personal training is een groeiende trend en al lang niet enkel meer voor bekende mensen. Een afspraak met een privétrainer maakt het makkelijker om je workout te plannen en ook echt te doen zodat je doelen ook sneller bereikt worden.


Wat is een personal trainer?

Een personal trainer kan je helpen om gewicht te verliezen, kracht en conditietrainingen op te zetten of om leniger te worden. Maar ook mensen die herstellen van een blessure roepen de hulp van een personal trainer in. Daarnaast is een personal trainer vaak niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon, een leraar, een bron van inspiratie en motivatie.
Praktisch gezien kun je personal trainers het best omschrijven door wat ze doen: het geven van veilige, effectieve, individuele, fysieke trainingen. 

Steeds meer personal trainers ondernemen ook actie tegen burn out,  stress, roken en een slechte voedingsgewoonten en kunnen je helpen om andere slechte gewoonten af te leren. Daarvoor kan je bij Dynamics terecht bij onze speciale programma's.

Opgepast: "Personal Trainer" is geen beschermd beroep. Iedereen kan zich dus" Personal Trainer" noemen. Er zijn allerhande opleidingen tot Personal Trainer variërend van enkele uren tot vele maanden ... maar er zijn zelfs mensen die zich PT noemen zonder enige opleiding!
Nadine heeft bovenop haar basis als Master Lichamelijke Opvoeding, doorheen de jaren voortdurend bijscholingen gevolgd waaronder die van "Personal Trainer" bij de NASM 
(National Academy of Sports Medicine) in Nederland, een internationaal erkende opleiding die voldoet aan de Europese norm.


Voordelen

Personal training heeft vele voordelen: je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Daarnaast werkt een afspraak met een personal trainer erg motiverend. Voor mensen die terug beginnen sporten na een operatie, mensen met lichte blessures en beginnende sporters is een personal trainer ideaal: zij stelt een programma voor je samen en neemt de oefeningen met je door. Zij begeleidt je tijdens je oefeningen zodat je zeker geen verkeerde bewegingen kan maken.


Nadelen

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan Personal Training, tenzij misschien dat de prijs iets hoger ligt dan voor gewone lessen. Wat logisch is, gezien je persoonlijk wordt begeleid.
Omdat dit voor sommige mensen misschien een obstakel is en wij bij Dynamics iedereen willen helpen, bieden wij ook SMALL GROUP TRAINING aan wat een middenweg is tussen een personal training en een groepsles zowel op fysiek als op financieel vlak. Lees daar meer over op het andere tabblad.
 

Nog vragen hierover? Neem contact op met Nadine via ons contactformulier of via gsm: 0475 599 805